After Press

Naast het digitaal drukken, verzorgt DDD uiteraard ook de diverse afterpress diensten voor een perfecte afwerking. Wij bieden verschillende afwerkmogelijkheden die wij geheel naar jouw wensen verzorgen. Voor nagenoeg iedere afwerking bieden wij een passende en professionele oplossing. Zet je ons voor een uitdaging op het gebied van digitaal drukken en afwerking? Wij gaan het avontuur graag aan!

Enkele voorbeelden van afwerking zijn:
  • Schoonsnijden en contoursnijden
  • Boren en rondhoeken
  • Rillen en vouwen
  • Gelijmd, genaaid of ingebonden met een wire-o
  • Lamineren of plastificeren
  • ... en nog veel meer!
Bindwijze

Bindwijze

Rilmachine

Rilmachine

Gebroken Ringen

Gebroken Ringen

Luxe brochure

Luxe brochure

Rondhoeken

Rondhoeken

Gevouwen en wire-o afwerking

Gevouwen en wire-o afwerking

Zünd contoursnijmachine

Zünd contoursnijmachine


Om de afwerking te realiseren maken we gebruik van diverse apparatuur. Onderstaand wordt dit in het kort uitgelegd.

Polar snijmachine

Met de Polar snijmachine snijden we stapels drukwerk weg. Alle rechte vormen tot een minimum van 2 centimer is geen probleem. Voor andere vormen wordt de Zünd contoursnijmachine gebruikt.

Docucutter DC-646

Net als de Polar verzorgt ook deze machine het snijwerk. Het verschil is dat de Docucutter automatisch gaat. De drukvellen gaan er in en komen er gesneden uit. Dit wordt voornamelijk voor visitekaartjes gebruikt. Omdat deze machine per drukvel wordt gesneden is het voor groter drukwerk, zoals folders of flyers, sneller om het via de Polar in één stapel te snijden. Een andere mogelijkheid met de Duplo Docucutter is dat je ook kunt perforeren. Zowel verticaal als horizontaal. De drukvellen worden dan in dezelfde doorgang gesneden als geperforeerd. Twee vliegen in één klap!

Zünd contoursnijmachine

Met onze Zünd contoursnijmachine zijn wij in staat om elke mogelijke vorm te creëren die er gewenst is. Denk eens aan de mogelijkheden als contoursnijden, rillen, perforeren en slitten. Voorbeelden zijn onder andere (proef)verpakkingen, deurhangers, puzzels, vormen in geboorte- of trouwkaarten, spelborden op karton, tabbladen en foam- en forexplaten.

DigiFav-B2 lamineersysteem

Laminaat is een transparante folie die wordt aangebracht op het drukwerk door middel van hitte. Door je drukwerk te lamineren, voorkom je smetten/vlekken, scheurt het minder snel, verhoog je de gebruiksduur en geef je jouw drukwerk meer uitstraling. Mat, glans en soft-touch zijn de meest gebruikte laminaatsoorten. Nieuwsgierig? Wil je weten hoe het laminaat aanvoelt? Vraag gratis onze laminaatwaaier aan.

I-Saddle systeem

Met de I-Saddle kunnen we met één machine het complete productieproces van drukvellen tot geniet gebrocheerde brochures managen. De operator legt de drukvellen op de machine. Even wachten... en dan komen de brochures er aan de andere zijde kant-en-klaar uit, waarna het direct verpakt kan worden! Dit zorgt ervoor dat we razendsnel brochures kunnen maken tegen een scherpe prijs. Afhankelijk van het aantal vellen in een brochure kan de snelheid oplopen tot 5.000 exemplaren per uur.

PUR lijmmachine

Gelijmd gebrocheerde boeken met maximaal A4 formaat lijmen we in huis met de Bind 2000. Hier gebruiken we PUR lijm voor. Uitermate geschikt voor short-run opdrachten. Let hierbij wel op dat de boeken minstens 24 uur droogtijd nodig hebben.

Contoursnijmachine

Contoursnijmachine

I-Saddle systeem

I-Saddle systeem

Lamineersysteem

Lamineersysteem

Snijmachine

Snijmachine

Docucutter

Docucutter

Lijmmachine

Lijmmachine

Heb je een specifieke vraag voor het afwerken van je drukwerk? We adviseren je graag.

Geef mij advies