Drukken met ElectroInk: onze HP Indigo drukpersen onder de loep!


Wat is ElectroInk?
ElectroInk is vloeibare inkt met maximaal digitaal kleurbereik, die speciaal ontwikkeld is voor drukken op de HP Indigo drukpers.


Bij De Digitale Drukker drukken we onder andere met onze kwalitatieve HP Indigo 7900 pers. Deze kunnen een hoge snelheid aan, zodat we het drukwerk snel kunnen verwerken. Graag vertellen we je meer over de kwaliteit en werking van deze digitale drukpers. Zo heb je een beter beeld van hoe jouw drukwerk tot stand komt.

Van computerplaatje tot blaadje

Wanneer je een bestand wil laten drukken, zijn daar verschillende manieren voor. Zo kun je je thuisprinter een opdracht geven, of kies je bij grote oplagen voor digitaal of offset drukwerk. Wat is het voordeel van digitaal drukken? Naast een uitstekende drukkwaliteit, werkt een digitale drukpers ook nog eens snel. Je hoeft in principe alleen een drukklaar bestand in CMYK-kleuren door te sturen en voor je het weet staat je computerplaatje op een blaadje!

Topkwaliteit dankzij ElectroInk

Wat maakt HP Indigo drukpersen zo uniek? In tegenstelling tot andere drukpersen, werkt de HP Indigo met een speciale inkt, ElectroInk genaamd. Dit is een vloeibare inkt die een maximaal digitaal kleurbereik aankan. Kleuren lopen perfect in elkaar over en scherpe kwaliteit is daardoor gegarandeerd. Het geeft een drukresultaat dat met andere printers of drukpersen niet te bereiken is.

Een ander voordeel van ElectroInk is dat deze inkt snel droog is, waardoor de gedrukte bladen direct klaar zijn voor afwerking, zoals rillen en schoonsnijden.

De snelheid van de HP Indigo 7900 drukpers

Zoals zojuist al genoemd, zijn de gedrukte bladen snel droog. Maar dat is niet het enige waarin de snelheid van de HP Indigo drukpersen naar voren komt. Ze blinken namelijk ook uit in veel stuks achter elkaar drukken. Zo levert de HP Indigo 7900 tot wel 4.600 A3-drukvellen per uur!

De snelheid is overigens afhankelijk van of je enkel- of dubbelzijdig drukt en of je in kleur of zwart-wit drukt. Om je een indicatie te geven:

  • Enkelzijdig zwart-wit (1/0) = 4.600 druks per uur
  • Enkelzijdig in kleur (4/0)= 3.200 druks per uur
  • Dubbelzijdig zwart-wit (1/1)= 2.300 druks per uur
  • Dubbelzijdig in kleur (4/4) = 1.600 druks per uur

Zoals je ziet is jouw drukwerk in no-time klaar voor de afwerking!

Veelzijdige papierkeuze

Wil je je drukwerk op bijzonder papier laten drukken? Wat dacht je van papier met een kleurtje, een glittertje of een structuur? Ook dat is voor de HP Indigo digital press geen enkel probleem. Bovendien laat je er ook stickers mee bedrukken. Kortom, de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Zelf je digitaal drukwerk snel laten drukken? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of bestel direct!

Neem contact met ons op voor je drukwerk.