Unieke tickets ontwerpen en drukken voor een event? Zo geregeld!

Staat er een festival of ander event op de planning? Dan is het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor unieke en afscheurbare tickets. Heb je geen idee hoe je start met het ontwerpen van je tickets en vraag je je af hoe het werkt met het drukken met unieke nummering? Don’t worry! Na het lezen van deze blog weet je dat het regelen van de tickets een fluitje van een cent is.

Het ontwerpen van je tickets

Ieder ticket begint natuurlijk met een ontwerp. Zorg dat je huisstijl er goed in naar voren komt en vermeld duidelijk de datum, tijd en locatie van je evenement. Bij het ontwerpen van tickets is het belangrijk dat ieder kaartje wordt voorzien van unieke nummering. Daarvoor hoef je gelukkig niet ieder ticket handmatig aan te passen. Bij De Digitale Drukker in Eindhoven kunnen wij dat voor je verzorgen.

Unieke tickets personaliseren

Je hoeft dus niet ieder ticket handmatig te personaliseren. Wat moet je dan wel doen? Zorg dat je in je ontwerp aangeeft waar de unieke nummering moet komen. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een wit of transparant kadertje, zodat de nummering na het drukken duidelijk te zien is. 

Geef vervolgens bij ons door dat je je tickets wil laten voorzien van unieke nummering. Stuur daarbij de volgende bestanden op: 

  • Het InDesign-bestand met je opgemaakte ticket.
  • Een Excellijst met daarin een ingevulde kolom van alle nummers die je op de tickets wil.
  • Een download van het font (lettertype) of een link naar de download, zodat de nummers in dezelfde stijl aan je tickets toegevoegd kunnen worden.

Zorg dat je aangevraagde oplage even groot is als het aantal nummers dat je aangeeft in de Excellijst.

Zorg voor perforatie in je ontwerp

Grote kans dat je voorkeur uitgaat naar afscheurbare tickets. Zo kun je bij de kassa een deel van het kaartje afscheuren en heeft de koper een bewijs van entree. Houd dus ook hier rekening mee in je ontwerp. Denk daarnaast na over of je de tickets wilt voorzien van dubbele nummering, zowel op beide delen van het ticket.

Geef in je ontwerp door middel van perforatielijnen aan waar het afscheurbare deel moet komen. Weet je niet hoe je dit precies moet doen? Neem dan contact met ons op voor advies.

Vraag hier om advies of om een vrijblijvende offerte