A card to remember: succes behalen met zakelijke ansichtkaarten

Je struint door een knus straatje ergens in het buitenland en ziet daar ineens een rek met vrolijke ansichtkaarten staan. Door de leuke uitstraling ben je al snel geneigd om zo’n old school kaartje naar het thuisfront te sturen. Herkenbaar?! Nóg leuker is het om je eigen ansichtkaarten te ontwerpen en te laten drukken. En dat kan niet alleen tof zijn voor vrienden en familie, maar ook voor zakelijke doeleinden. Benieuwd naar inspiratie en mogelijkheden? Je leest het in dit artikel.

Hoe zet je ansichtkaarten zakelijk in?

Het versturen van postkaarten voor marketingdoeleinden is niets nieuws en heeft zelfs een naam: postcard marketing. Je kunt het vergelijken met het versturen van een nieuwjaarswens, maar dan met een andere boodschap. Ansichtkaarten zet je in voor de volgende doeleinden: 

  • Relaties onderhouden
  • Iemand aanzetten tot actie

Zo kun je relaties op een willekeurig moment in het jaar bedanken voor de fijne samenwerking. Of nodig hen uit voor een lunch of kopje koffie. Zo’n uitnodiging wordt zeker gewaardeerd.


PAPIERWEETJE: Ansichtkaarten worden gedrukt op de papiersoort Invercote G. Deze hebben een gestreken, gladde voorkant waarop een foto of logo goed tot z’n recht komt. De achterkant is ongestreken en daardoor beschrijfbaar. Kortom, multifunctioneel papier.


Waarom is postcard marketing effectief?

Ansichtkaarten worden vaak geassocieerd met vakantie en wekken daardoor direct een fijn gevoel op. Maar dat is niet de enige reden waarom ansichtkaarten perfect inzetbaar zijn als marketinginstrument. De reden dat ze opvallen is omdat ze geen envelop nodig hebben. Als ontvanger hoef je er nauwelijks moeite voor te doen om ze in één opslag te zien. Zo komt je boodschap direct tot z’n recht. 

Ook als je naar de andere kant van het plaatje kijkt, is postcard marketing een uitstekende keuze. De kosten zijn namelijk relatief laag. Je ontwerpt een kaart, plakt er een postzegel op en je bent klaar voor de start!

Wil je starten met postcard marketing en professionele ansichtkaarten laten drukken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We staan je graag te woord om dit samen met jou tot een succes te maken.

Vraag hier informatie of een vrijblijvende offerte voor je ansichtkaarten aan!

LEES OOK: Flyeren werkt: de effectiviteit van bedrukte flyers!