De beste manier voor het opmaken van je briefpapier: 4 tips

Je hebt lang nagedacht over je huisstijl en die wil je natuurlijk zo goed mogelijk laten terugkomen in je communicatie. Daar hoort ook briefpapier bij. Maar hoe begin je nu aan het opmaken ervan? En welk papier is er het meest geschikt voor? In dit artikel geven we je vier waardevolle tips voor het opmaken van je briefpapier.

#1 Start met het verzamelen van informatie

Voordat je begint met het ontwerp, is het belangrijk om een compleet overzicht te hebben van alle informatie die je erop wilt hebben staan. Zorg in ieder geval dat de volgende informatie zichtbaar is: 

  • Bedrijfsnaam
  • Contactgegevens, zoals adres, telefoonnummer, e-mailadres en website
  • KVK-nummer en BTW-nummer

Vul eventueel aan met social media of indien van toepassing je bankgegevens.

#2 Ga voor een simpel ontwerp waarbij je huisstijl goed naar voren komt

Tijd om te ontwerpen! Overweeg of je de contactgegevens bovenaan of onderaan zet. Je kunt ook combineren door bijvoorbeeld rechtsboven je logo en contactgegevens te plaatsen en onderaan je bankgegevens, KVK- en BTW-nummer. Deze laatste gegevens mogen ook minder prominent aanwezig zijn dan je contactgegevens.

Zorg verder dat je logo eruit knalt en straal uit wie je bent. Je kunt kiezen voor een banner of het los plaatsen van het logo in de linker- of rechter bovenhoek. Weet je het allemaal niet zo goed? Bekijk eens wat briefpapier van anderen om inspiratie op te doen.

#3 Zorg dat de lay-out aansluit bij hetgeen dat je erop wilt printen

Wil je facturen of brieven printen om die naar je klanten te sturen? Zorg dan dat je in de opmaak rekening houdt met genoeg ruimte om alle informatie op kwijt te kunnen. Dit kun je zelf testen door voorbeeldbrieven op te stellen en te kijken naar het resultaat.

Pas het lettertype van het ontwerp aan op het lettertype van je brieven of facturen, zodat alles met elkaar in lijn ligt.

#4 Kies een stevige, helderwitte papiersoort

Standaard printpapier is rond de 80 à 90 gram. Steviger papier pakken is echter nooit verkeerd. Zo raden wij je aan om voor 100 of 120 gram te gaan, omdat dit net iets sterker is en ook een professionelere uitstraling heeft. De papiersoort DigiGold Icewhite heeft hierbij de voorkeur. Dit is een helderwitte, ongestreken papiersoort die geschikt is voor je printer en waarbij het papier ook beschrijfbaar is.

Suggestie: wil je juist een bepaalde uitstraling creëren met je briefpapier, dan kun je ook voor een bijzondere papiersoort kiezen. Wat dacht je van recyclingpapier of een structuurpapiertje?

We hopen dat je met deze tips sterk briefpapier opmaakt. Wil je zelf professioneel briefpapier laten drukken en ben je benieuwd naar de kosten? DDD wil graag je briefpapier drukken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Vraag dus een vrijblijvende offerte op maat aan en print jouw brieven voortaan in stijl

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan en kies voor professioneel briefpapier!

LEES OOK: Klantinterview LUXPA: ‘Na een succesvolle brainstorm bij DDD, is ons drukwerk precies zoals we willen’