Foliedrukken onder de loep: laat je drukwerk stralen!


Wat is foliedrukken?
Foliedrukken is een druktechniek waarbij goud-, zilver- of gekleurde folie met een op maat gemaakte foliestempel wordt aangebracht op een deel van het drukwerk.


In ons vorige artikel ‘Ontmoet onze nieuwste aanwinsten: 2 degels voor pregen en foliedruk’, vertelden we je over onze nieuwste machines voor twee bijzondere manieren van afwerking. Vandaag nemen we een van deze afwerkingen onder de loep, namelijk foliedrukken. Van goud- en zilverfolie tot gekleurde folie, in dit artikel vertellen we je alles over de techniek en tonen we je alvast wat resultaten!

Met folie drukken: hoe werkt dat?

Zou jij wel een bijzonder kaartje willen met daarop gekleurde, goud-, of zilverfolie? Daar gaat het nodige productiewerk aan vooraf. Het begint met het maken van een ontwerp. Geef bij ons aan welk deel daarvan je gefolied wilt hebben.

Nu maken wij een foliestempel voor je aan. De vorm van jouw ontwerp wordt hierbij gefreesd uit een speciale magnesium plaat. Deze plaat plaatsen we in onze degelpers, in combinatie met de kleur folie die je hebt gekozen. Zo, nu kunnen we gaan foliedrukken voor jouw bestelling!

Ga voor stralend drukwerk!

Je kaartje letterlijk laten stralen en eruit laten springen tussen veel ander drukwerk? Foliedruk, goud, zilver of een andere metallic kleur, leent zich daar perfect voor. Bij De Digitale Drukker in Eindhoven kunnen we tot A4-formaat foliedrukken. Je kunt er dus heel veel kanten mee op, denk aan de volgende opties:

  • Foliedruk geboortekaartje
  • Foliedruk trouwkaart
  • Foliedruk visitekaartje
  • Foliedruk voorkant wire-O boekje
  • En nog veel meer, vraag ons naar de mogelijkheden!

Ben je benieuwd naar voorbeelden? Je bent van harte welkom om bij ons aan de Lodewijkstraat in Eindhoven voorbeelden te komen bekijken. In real life ziet het er immers altijd anders uit dan op de foto (nog véél mooier!).

> Of bekijk hier de productie van onze eigen 'Bo Degel kaart' in GOUDFOLIE!

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte op maat? Neem dan zeker contact met ons op. We vertellen je er met veel enthousiasme over en geven je graag advies.

Neem contact met ons op

Folie drukbestanden aanleveren? Simpel!

Stel je een bijzondere gebeurtenis voor, zoals een trouwerij, geboorte of opening van een winkel. Tijd om je drukwerkbestand in orde te maken! Bij ons is dat gelukkig helemaal niet ingewikkeld. Lever simpelweg je drukgerede PDF aan, vertel ons duidelijk welk deel je in foliedruk wilt hebben en wij doen de rest! Mochten we – bij complexe kaarten – eventueel toch extra informatie of bestanden nodig hebben, dan overleggen we dit altijd met je. Kortom, een kaartje opmaken voor foliedruk is net als het opmaken van ieder ander kaartje. Succes! 

Inspiratie: lees ook ons artikel over pregen (reliëf aanbrengen).