Pregen onder de loep: laat je drukwerk knallen in 3D!

Heb je ons artikel ‘Ontmoet onze nieuwste aanwinsten: 2 degels voor pregen en foliedruk’ gelezen? Hierin vertelden we je alles over twee speciale manieren van afwerking. Vandaag zoomen we in op een van deze technieken: pregen, ook wel blinddrukken genoemd. Bij pregen wordt je papier dusdanig bewerkt, dat er een opvallend 3D-effect ontstaat. Lees er hier alles over!

Preeg drukwerk: hoe werkt dat?

Wil je een aantrekkelijk 3D-effect creëren? Laat dan reliëf drukken. Hierbij wordt het papier in een bepaalde vorm een richting ingeduwd. Je kunt dan vormen en teksten omhoog of omlaag brengen.

3D aanbrengen in je drukwerk gaat natuurlijk niet zomaar. Om dit te kunnen bewerkstelligen maken we een preegstempel voor je specifieke kaartje. Deze preegstempel, ook wel blinddruk stempel genoemd, wordt aangebracht in onze degelpers en drukt als het ware de vorm in jouw papier. Zo creëer je een uniek resultaat.

Ga voor knallend drukwerk! 

Door te pregen laat je letterlijk een deel van je drukwerk eruit knallen. We kunnen een preeg maken tot A4-formaat, dus je kunt er veel kanten mee op. Een mooie geboortekaartjes preeg, een blinddruk voor je trouwkaarten en uitnodigingen, aan jou de keus. Als je kiest voor reliëf, dan weet je in ieder geval zeker dat jouw kaart opvalt.

TIP: In ons vorige artikel vertelden we je alles over foliedrukken. (Gemist? Lees het hier). Bij ons is het ook mogelijk om beide technieken te combineren, zodat de folie er extra dik op komt te liggen. Dat geeft een buitengewoon effect aan je kaartje, zeker een aanrader.

Voorbeelden bekijken 

We laten je in dit artikel graag foto’s zien, maar zoals met veel dingen ziet ook een preeg er in het echt net anders uit dan op foto. Daarom nodigen we je van harte uit om bij ons, De Digitale Drukker aan de Lodewijkstraat in Eindhoven, een aantal voorbeelden te komen bekijken.

> Of bekijk hier het filmpje van de productie van onze eigen ‘Bo Degel kaart’ in PREEG!

Op zoek naar advies of een vrijblijvende offerte op maat? Of zou je een aantal samples willen ontvangen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op, we staan je graag te woord.

Neem contact met ons op
Preeg drukbestanden aanleveren? Makkelijk!

Normaal wanneer je iets laat drukken, lever je een drukgerede PDF aan. Hoe werkt dat dan wanneer je een preeg wil laten aanbrengen? Dat is bij De Digitale Drukker Eindhoven gelukkig heel simpel! Lever ook in dit geval je drukgerede PDF aan en geef ons duidelijk aan welk deel gepreegd moet worden. Wij doen de rest! Indien we extra informatie of bestanden nodig hebben, bijvoorbeeld bij complexere kaarten, dan spreken we dit altijd met je door. Kortom, een kaartje opmaken voor pregen is in principe net als het opmaken van ieder ander kaartje. We wensen je veel succes!

Inspiratie: lees hier ook ons artikel over foliedrukken.