Ga voor de kers op de taart: met deze tips ontwerp je zelf je trouwkaart

Je trouwdag, een van de mooiste dagen van je leven. Naast een prachtige ring en sfeervolle feestlocatie, is er nog veel meer waar je aan moet denken. Wat dacht je van je trouwkaarten?! In dit artikel geven we je een aantal tips voor het ontwerpen en laten drukken van je trouwkaarten. Lees mee en bespaar jezelf heel wat stress!

Zelf trouwkaarten ontwerpen: hoe beginnen?

Vol enthousiasme heb je het ja-woord gegeven of iemand ten huwelijk gevraagd. Je zweeft op een roze wolk, maar daarnaast moet je ook nog heel wat regelen. Een onderdeel daarvan zijn de trouwkaarten. De belangrijkste tips voor het verzorgen van de trouwkaarten: begin er op tijd aan, plan er ook tijd voor in én geniet van het hele proces. 

Inspiratie trouwkaarten: kies een uniek design! 

Zo, nu kun je echt gaan nadenken over het ontwerp van je trouwkaarten. Je kunt een standaard trouwkaart kopen met jouw naam en datum, maar zelf trouwkaarten maken is natuurlijk veel origineler en leuker. De volgende tips zijn daarbij handig:

  • Denk na over de vorm van het kaartje. Ga je voor een dubbelgevouwen kaart, vierkant, rechthoekig of een afwijkende vorm? De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Schrijf alle informatie op die op het kaartje moet. Je zou niet de eerste zijn die de locatie, datum of tijdstip van de trouwerij vergeet te melden. Vraag eventueel via de kaart een bevestiging aan je gasten dat ze komen, zodat je weet met hoeveel mensen je voor het feest rekening moet houden.
  • Denk out-of-the-box en ga voor een bijzondere manier van afwerking. Er zijn diverse mogelijkheden, van goud- en zilverfolie tot spot-UV en 3D-bedrukking (pregen). Hiermee maak je je kaartje anders dan alle anderen.
  • Laat je ontwerp altijd even controleren. Ben je niets vergeten, staan er geen fouten in? Na deze laatste check kunnen ze naar de drukker. Zorg overigens voor 3 mm afloop in je ontwerp, zodat je PDF drukgereed is.

Kom je er zelf niet helemaal uit? De Digitale Drukker denkt graag met je mee en geeft je advies voor het ontwerpen van je trouwkaarten.

LEES OOK: Inspiratie zilver- en goudfolie: artikel over foliedrukken!

Vergeet de enveloppen niet 

Aan een trouwkaart wordt vaak veel tijd besteed. Over de enveloppen daarentegen wordt minder snel nagedacht. Toch is deze niet minder belangrijk, want een opvallende envelop maakt nieuwsgierig en geeft een eerste indruk.

Bij De Digitale Drukker Eindhoven kies je uit diverse kleuren en maten. Meer weten? Lees dan het artikel ‘Pak uit met een opvallende envelop voor je kaarten’. En heb je geen zin om alle adressen met pen op te schrijven? Dan kunnen we zelfs de adresstickers drukken voor je.

Tijd om te bestellen! 

Is je ontwerp af? Dan is het tijd om te bestellen! Dat doe je natuurlijk bij De Digitale Drukker. Wij maken alle kaarten op maat, zodat je trouwkaarten helemaal naar wens zijn ingericht. Twijfel je over de papiersoort? Kom dan bij ons langs voor een gratis papierwaaier. En wil je een proefdruk om zeker te zijn dat je ontwerp is zoals je dat voor ogen hebt? Ook die kunnen we voor je verzorgen!

Neem contact met ons op voor je trouwkaarten.