Pak uit met een opvallende envelop voor je kaarten!

Aan het ontwerpen van een mooie kaart wordt vaak heel wat tijd besteed. Of het nu gaat om uitnodigingen voor een trouwerij, geboortekaartjes, ansichtkaarten of een ander soort invitatie, je wilt graag dat jouw kaartje opvalt.

In tegenstelling tot de aandacht die het kaartje krijgt, wordt de envelop vaak als bijzaak gezien. Zonde, want enveloppen zijn er in tal van kleuren, maten en papiersoorten. Tijd om inspiratie op te doen!

Gekleurde enveloppen

Veelal wordt gekozen voor witte enveloppen. Het is echter het overwegen waard om te kiezen voor gekleurde enveloppen. Een gekleurde envelop geeft namelijk net die extra touch aan je boodschap. Doen dus!

Felle kleuren, pastelkleuren, en zelfs diverse tinten wit. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wat dat betreft is de keuze echt enorm. Naast het standaard enveloppapier, zijn er ook metallic enveloppen en zelfs transparante enveloppen.

Wat denk je van de volgende voorbeelden, stel je eens voor hoe tof het is om hierbij een bijzondere envelop te gebruiken:

  • Blauwe of roze enveloppen voor de geboorte van een baby
  • Metallic enveloppen voor een trouwfeest
  • De lievelingskleur van je zoon of dochter voor bijvoorbeeld een communie of ander feest
  • Een gouden of zilveren envelop voor een jubileum
  • De opening van je winkel of bedrijf in een kleur die bij je huisstijl past

Tip: Je kunt je enveloppen ook laten bedrukken, bijvoorbeeld met je logo of met verschillende adressen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Maten envelop

Heb je eenmaal de kleur bepaald, dan ben je er nog niet. Welke envelop maat past het beste bij je kaartje? Kies bij voorkeur een envelop die ongeveer één centimeter groter is dan het formaat van je kaartje, zowel in de lengte als de breedte. Zo past je kaartje perfect in de envelop, zonder dat die te krap zit of gaat schuiven.

Van kleine tot grote enveloppen en van rechthoekige tot vierkanten enveloppen, in principe is er altijd wel een envelop in de maat die bij jouw kaartje past. Wil je op safe spelen? Dan is het aan te raden om alvast over je envelop na te denken voordat je aan het ontwerp van je kaartje begint. Zo stem je je kaartje en envelop helemaal op elkaar af.

De sluiting van de envelop

Daarnaast denk je na over de sluiting. Standaard enveloppen hebben een driehoekige sluiting, maar je kunt ook kiezen voor striplock enveloppen. Deze hebben een zelfklevende rand. Gaat je voorkeur toch uit naar het standaard, driehoekig ontwerp, maar heb je geen zin in een envelopsmaakje in de mond? Je envelop dichtplakken met een gepersonaliseerde sticker is erg chique en daarom een aanrader!

De prijs van enveloppen

Zoals je leest is er genoeg keuze op het gebied van enveloppen. Nu vraag je je misschien af, wat gaat zo’n bijzondere envelop mij kosten? Goed nieuws, dit is zeker geen aanslag op je rekening. Vaak zijn ze al verkrijgbaar vanaf €0,10 cent per stuk, natuurlijk wel afhankelijk van je formaat en oplage.

Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden, wil je advies of een vrijblijvende offerte? Wij leggen je graag verschillende kleuren en maten voor, zodat jij je envelop laat aansluiten bij je kaartje.

Ontdek alle mogelijkheden en vraag vrijblijvend advies.