Klantinterview Shirley’s Gedichtenkamer: ‘Zelfs de kleinste details worden haarscherp gedrukt!’

Vandaag laten we weer een van onze klanten aan het woord: Shirley van Lieshout. Zij nam een aantal maanden geleden de uitdagende beslissing om een eigen kaartenwebshop te starten: Shirley’s Gedichtenkamer. En daar koop je niet zomaar standaard wenskaarten, maar exemplaren met daarop door Shirley geschreven gedichten.

Shirley liet haar zelfontworpen kaarten bij De Digitale Drukker in Eindhoven drukken en nu, na maanden voorbereiding, mag het resultaat er zijn! In dit interview vragen we Shirley over het tot stand komen van haar bijzondere kaarten en webshop.

We willen graag meer over je weten, kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben geboren en getogen in Drunen maar voor de liefde verhuisd naar Nuenen waar ik met mijn man en 2 dochters (5,5 en 3 jaar) woon. Schrijven is mijn passie met vaak mijn dochters als inspiratiebron maar ook de liefde, de dingen die bij het leven horen en kleine geluksmomentjes zijn vaak onderwerp! Ik begon met het plaatsen van mijn gedichten op Facebook en Instagram en ik ontving daar leuke reacties op wat mij stimuleerde om meer van mezelf te laten zien.

Ondertussen verstuurde ik zelf af en toe een wenskaartje met eigen geschreven gedichten naar mensen in mijn omgeving en kreeg ik links en rechts een aanvraag voor een persoonlijk gedicht, een zgn. ‘Gedicht op maat’. Toen wist ik wel;  hier wil ik mee verder! 

Hoe kwam je op het idee om een kaartenwebshop te starten met zelfontworpen kaarten?

Na de aanvragen voor de persoonlijke gedichtjes kreeg ik de smaak te pakken en ben ik onderzoek gaan doen naar het opstarten van een webshop, dit wilde ik dus gaan doen! Maar naast de wenskaarten die in mijn webshop verkrijgbaar zijn schrijf ik dus ook op maat zoals hierboven beschreven waarbij het kan gaan om één wenskaart (bijvoorbeeld om je vriendin een hart onder de riem te steken) tot aan persoonlijke kerstkaarten voor een bedrijf van 300 personeelsleden. Bijna alles kan en dat is wat hetgeen dat ik doe dus zo leuk maakt!

Hoe ben je bij De Digitale Drukker terecht gekomen?

Eigenlijk heel standaard via internet haha. Ik ben in de omgeving gaan zoeken naar drukkerijen rondom Nuenen en de Digitale Drukker stond zowat bovenaan. Ik heb een mailtje gestuurd met de ideeën die ik heb, waarna Yvonne van DDD eigenlijk al meteen contact met mij opnam. De eerste afspraak werd gemaakt waarin alle mogelijkheden werden besproken en ik wist al vrij snel dat De Digitale Drukker mijn partner zou moeten worden als het gaat om de webshop-kaarten maar ook de klantopdrachten! 

Hoe verliep de samenwerking met De Digitale Drukker?

Heel prettig! De sfeer is informeel, Yvonne denkt mee en laat mij ook andere mogelijkheden zien dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had. Ik heb ook bij de eerste afspraak een rondleiding gekregen in de drukkerij zelf. Ook had ik de vraag of het mogelijk zou zijn dat ik bij het drukken van mijn eigen kaarten mocht komen kijken in de drukkerij als deze uit de pers kwamen. Dat kon! Het was even puzzelen met de planning en last minute schakelen maar het is gelukt en ook de collega’s van de drukkerij waren erg behulpzaam en erg welwillend om alles uit te leggen. 

Zou je de volgende keer weer voor DDD kiezen voor je drukwerk?

Jazeker! Ik zocht één partner waarbij ik al het drukwerk van mijn kaarten en posters neer kan leggen, die met mij meedenkt en mij adviseert en die heb ik met ‘De Digitale Drukker’ gevonden!

Niet onbelangrijk: wat vind je van het drukresultaat van jouw bijzondere wenskaarten?

Heel mooi, zelfs de kleinste details worden haarscherp gedrukt! Ik ben meer dan tevreden.

Wij van DDD zijn in ieder geval enthousiast over Shirley’s Gedichtenkamer. Benieuwd geworden? Neem dan zelf een kijkje op www.shirleys-gedichtenkamer.nl en bestel je unieke wenskaarten. 

Onze decembertip: Shirley’s kerstkaarten

Kerstkaarten Shirley's gedichtenkamer