Milieubewust produceren en zo min mogelijk verspillen, zo doen wij dat!


Wat is het FSC-keurmerk?
Het FSC-keurmerk is een duurzaam keurmerk dat onder andere te vinden is op papier. Het staat voor duurzaam geproduceerd papier dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer.


FSC-gecertificeerd papier

Duurzaam produceren begint volgens ons bij het gebruik van duurzaam geproduceerd papier. Daarom werken we alleen met papier dat een FSC-keurmerk bevat.

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Hierbij wordt het leefgebied van planten en dieren beschermd en worden bomen pas gekapt als dit aansluit bij verantwoorde ecologische, sociale en economische aspecten.

Door met dit duurzaam geproduceerde papier te werken, weten we zeker dat we kiezen voor bescherming van de natuur en het behoud van een groene planeet.

Hergebruik van afvalmateriaal

We zoeken steeds naar manieren om afvalmateriaal te hergebruiken. Zo kun je je voorstellen dat bij het op maat snijden van papier heel wat overig ‘afvalpapier’ overblijft. We hebben al verschillende leuke projecten gedaan waarbij we dit resterend papier hebben kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van kleine notitieblokken.

Voor het hergebruik van afvalmateriaal kijken we verder dan ons eigen papier. Wanneer we zelf materialen bestellen, dan hergebruiken we het inpakpapier of -plastic waar mogelijk.

Afval scheiden en recyclen

Ook afval scheiden vinden we belangrijk. Tijdens de productie blijft er natuurlijk altijd iets van afvalmateriaal over, ook papier dat we niet meer kunnen hergebruiken. Dit wordt ondergebracht in grote containers, die naar een bedrijf gaan die papier recyclen. Zo worden deze resten omgetoverd tot nieuwe vellen.

Maar we gaan verder dan het recyclen van afvalpapier. Zo letten we met alle medewerkers op het scheiden van afval dat bijvoorbeeld tot stand komt tijdens de lunchpauze.

Zo min mogelijk plastic

Waar we in het verleden vaak werkten met plastic folie en tape voor het verpakken, hebben we tegenwoordig duurzamere alternatieven gevonden om pakketten op een veilige manier te verzenden. Hiervoor gebruiken we duurzaam opvulpapier. Door dit op een effectieve manier te plaatsen zorgen we dat het drukwerk tijdens verzending niet beschadigd.

Daarnaast gebruiken we dus verpakkingsmateriaal dat we ontvangen hebben via bestellingen van onze leveranciers. Door de combinatie van eigen duurzaam verpakkingsmateriaal en hergebruik van bestaand verpakkingsmateriaal proberen we de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.

Bewust omgaan met materiaal

Al met al zoeken we naar zoveel mogelijk manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Bewustwording staat hierbij hoog in het vaandel, want zo kunnen we steeds nadenken over nieuwe manieren om duurzaam te werk te gaan en zo min mogelijk materiaal te verspillen.

Doe je een bestelling bij ons? Dan weet je nu in ieder geval dat je kiest voor een betrokken onderneming en verantwoord geproduceerd papier met oog op bosbehoud. Samen gaan we voor een mooie wereld voor nu en in de toekomst!

Meer weten over onze diensten?