Boek inbinden met een wire-O? Dit zijn tips en mogelijkheden!

Een boek uitgeven dat plat open moet blijven liggen? Daarvoor is wire-O inbinden perfect. De wire-O is een metalen ringband die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en maten. Van zilverkleurig tot wit, zwart en fellere kleuren, aan jou de keus! Voor de cover kies je eventueel dikker papier en transparante voor- en achterplatten. Voor kalenders is er een wire-O inbinding met ophanghaakje. Meer weten over de mogelijkheden van de wire-O? Je leest het in dit artikel.

Inbinden met wire-O

Een metalen ringband wordt regelmatig gekozen voor het inbinden van boeken en verslagen. Wat zijn goede reden om te kiezen voor een spiraalbinding?

  • Wanneer je wilt dat een boek gemakkelijk open blijft liggen zonder dat de bladzijden omkrullen. Voorbeelden hiervan zijn notitieboekjes, handleidingen, kookboeken, verslagen en agenda’s.
  • Als je een voorkeur hebt voor het helemaal openslaan of het half openslaan van een boek. Met een spiraalbinding kun je alle pagina’s 360 graden draaien.
  • Indien je een kalender laat drukken. Hiervoor zijn speciale wire-O bindingen met ophanghaakje beschikbaar.

Is een wire-O niet gewenst voor jouw drukwerk? Alternatieven zijn bijvoorbeeld geniete brochures, hardcover en softcover boeken.

Een wire-O die past bij je huisstijl

Bij De Digitale Drukker zijn er verschillende wire-O kleuren beschikbaar. Zilverkleurig is standaard, maar je kiest bijvoorbeeld ook voor blauw, rood, groen. Deze kleuren zijn ook beschikbaar met metallic afwerking. Deze zijn perfect te combineren wanneer je drukwerk ook metallic tinten heeft. 

LEES OOK: Metallic kleuren drukken & laklaag aanbrengen met onze Xerox Iridesse!

Pas de cover naar wens aan 

Voor de cover wordt vaak een hoger grammage papier gekozen dan voor het binnenwerk. Je kunt de cover zelfs cacheren op karton voor extra stevigheid. Voor scripties en verslagen wordt er vaak gekozen voor transparante voor- en achterplatten, oftewel doorzichtige plastic vellen. Deze zorgen voor een luxere uitstraling en voorkomen dat je cover beschadigd.

Hier op letten bij het aanleveren van je wire-O drukbestand

Let er met het aanleveren van je drukbestanden op dat je genoeg ruimte overhoudt voor de spiraalbinding. Je wilt immers niet dat de wire-O door de tekst heen loopt. Heb je een scriptie gemaakt en wil je je scriptie inbinden met een wire-O? Vaak heb je dan genoeg ruimte aan de kantlijn. Wanneer je zelf een volledig ontwerp maakt, tel dan ongeveer een centimeter extra ruimte voor het perforeren van de gaatjes. Let op, hoe dikker je boek, hoe dikker de ringband en hoe meer ruimte je dus over moet houden.

Wij wensen je alvast veel succes met het ontwerpen van je wire-O drukwerk. Benieuwd naar een offerte op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag hier je wire-O offerte aan