Kom scherp uit de hoek met gerondhoekte kaarten!


Wat is rondhoeken?
Rondhoeken is een afwerktechniek waarbij door middel van een rondhoek snijmachine ronde hoeken (radius 3, 5, 7, et cetera) aan het drukwerk aanbrengt.


Veel drukwerk is rechthoekig of vierkant van vorm. Wil jij een subtiele variatie aanbrengen? Dan is rondhoeken een geschikte optie! Rondhoeken is, zoals de naam al zegt, het rond maken van de hoeken van je kaartje. Dit wordt gedaan bij speelkaarten, maar is ook toe te passen op ander drukwerk zoals wenskaarten en visitekaartjes. Benieuwd naar inspiratie, de voordelen en mogelijkheden van rondhoeken? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Wat is rondhoeken? 

Bij rondhoeken rond je de hoeken van je drukwerk af door middel van een snijmachine. Wist je dat het mogelijk is om verschillende formaten hoeken te kiezen? Dit wordt aangegeven met de radius. Bij ons kies je uit radius 3, 5, 7 of 9. Hoe kleiner de radius, hoe scherper de hoek. Veelal wordt gekozen voor rondhoek met radius 5. Dit kun je vergelijken met een standaard set speelkaarten.

De voordelen van rondhoeken 

Naast dat rondhoeken een unieke uitstraling geeft, heeft het ook nog andere voordelen. Drukwerk dat gerondhoekt is, zal minder snel beschadigen in de hoeken. Vandaar dat bijvoorbeeld speelkaarten altijd gerondhoekt zijn, want deze worden intensief gebruikt. Bovendien zijn ronde hoeken minder scherp, wat ook vaak als voordeel wordt gezien.

Speelkaarten ontwerpen 

Regelmatig krijgen we bij De Digitale Drukker de vraag om speelkaarten te drukken. Dit is een goed voorbeeld waarbij onze rondhoekmachine van pas komt. Wil je zelf speelkaarten ontwerpen? Maak dan je kaarten als rechthoeken in het gewenste formaat als drukgerede PDF op. Geef daarnaast aan ons aan dat je wil laten rondhoeken.

Qua papier kies je een stevige soort, zoals Digital MC Matt, 350 grams. Deze laat je dubbelzijdig mat lamineren voor het perfecte resultaat. TIP: lever ook meteen een zelfontworpen verpakking aan. Wij drukken deze voor je en zetten hem in elkaar. Tadaa, je hebt dan je eigen set speelkaarten in een unieke verpakking!

Advies gewenst op het gebied van speelkaarten? Neem dan contact met ons op!

Overige inspiratie met rondhoeken

Rondhoeken is niet alleen een geschikte bewerking voor speelkaarten. Je kunt dit ook toepassen op wenskaarten voor een unieke uitstraling. Of wat dacht je van visitekaartjes? Het voordeel van gerondhoekte visitekaartjes is dat de punten minder snel slijten wanneer deze in een portemonnee zitten. Daarnaast valt het op. Rondhoeken is dus zeker het overwegen waard!


Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor je drukwerk met rondhoek.


LEES OOK: Contoursnijden: daar kun je alle kanten mee op!