NIEUW: metallic kleuren drukken & laklaag aanbrengen met onze Xerox Iridesse!


Wat is metallic drukken?
Metallic drukken is een druktechniek waarbij er een metallic laag in goud of zilver wordt aangebracht. Indien ze met kleuren worden gemengd dan ontstaat er gekleurd metallic.


Vorige week verrasten we je met GROOT NIEUWS: twee nieuwe drukpersen bij De Digitale Drukker. We vertelden je dat je met onze nieuwe digitale drukpers de Xerox Iridesse metallic kunt drukken. En dat is erg bijzonder. Deze week gaan we daarom graag in op de details en showen we je voorbeelden. Kijk maar mee!

Xerox Iridesse: de nieuwste technologie

Bij elke generatie drukpersen gaan onze verwachtingen omhoog. We wensen steeds scherpere drukkwaliteit, maar ook meer mogelijkheden. Xerox speelt daar slim op in en heeft een digitale pers ontwikkeld met een ultra HD-resolutie die zes kleuren in één drukgang kan printen, ook wel Color FLX Technology genoemd. Hierdoor creëer je een regenboog van (iriserende) kleuren. Hier komt de naam Xerox Iridesse vandaan.

Creëer een wauw-effect in één drukgang!

De Xerox Iridesse maakt gebruik van zes tonerstations. Naast de bekende CMYK-kleuren (vier tonerstations), zijn er nog twee tonerstations waarin het mogelijk is om de volgende toners te zetten:

  • Zilver metallic
  • Goud metallic
  • (Dek)wit
  • Transparant (voor een transparante overlay)

Hoe werkt het met het toevoegen van bovengenoemde toners? Er zijn dus twee extra tonerstations, waarvan er een vóór het drukken en een ná het drukken van de CMYK-kleuren ingezet kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld eerst metallic drukken, daarover de gewenste kleuren zetten en daar overheen nog een transparante laag aanbrengen. Door de kleuren over het metallic heen te drukken, kun je elke gewenste kleur metallic verkrijgen en komt de schittering goed tot zijn recht. Met de transparante laag zorg je voor een prachtig 3D-effect en leg je nadruk waar je dat wilt.

Xerox Iridesse 6 Kleuren

Interessant weetje

De Xerox Iridesse is de EERSTE digitale drukpers met een zeskleurenplatform waarmee het mogelijk is om zowel CMYK, metallic als transparant in één gang te drukken. Dat met een printsnelheid van wel 120 pagina’s per minuut!

Voorbeelden: dit zijn de extra’s voor jouw drukwerk

Wanneer je je drukwerk alleen in CMYK-kleuren wil laten drukken, dan kan dat uiteraard ook met de Xerox Iridesse. Voor iedereen die op zoek is naar die extra touch, kiest bijvoorbeeld voor een van de volgende mogelijkheden: 

  • Metallic drukken in iedere kleur die je wenst
  • Heldere goud- en zilverkleur drukken
  • Transparante lak aanbrengen voor een opvallend 3D-effect
  • (Dek)wit drukken om je kleuren perfect uit te laten komen op een donkere ondergrond
  • Een combinatie van bovengenoemde opties

Kortom, de Xerox Iridesse zorgt voor een verbluffend drukwerkresultaat! En om niet te vergeten: deze digitale drukpers drukt tot wel 120 cm breed. Ben je benieuwd hoe jouw design met onze Xerox perfect tot z’n recht komt? Vraag dan vrijblijvend een offerte of meer informatie aan.

Neem contact met ons op.

LEES OOK: GROOT NIEUWS: twee nieuwe drukpersen bij De Digitale Drukker.

Binnenkort vertellen we je alles over onze andere nieuwe drukpers, dus houd ons in de gaten! (Lees het hier: HP Indigo 7900!)