Klantinterview: HeyHeydeHaas doet een boekje open over hun unieke boekenlegger!

Onlangs kregen we bij De Digitale Drukker een bijzonder drukwerkdesign toegestuurd waarvan onze mondhoeken spontaan gingen krullen: een boekenlegger. De meeste boekenleggers zijn natuurlijk rechthoekig van vorm. Van dit ontwerp wil je spontaan gaan lezen! We laten Erik Sjouerman van creatief bureau HeyHeydeHaas aan het woord over het tot stand komen van dit leuke ontwerp.

De boekenlegger die boekdelen spreekt!

Afgelopen maand kregen we bij DDD de volgende aanvraag binnen: ‘We hebben op relatief korte termijn een kleine oplage boekenleggers nodig die jullie waarschijnlijk als geen ander uit kunnen voeren. Het gaat om een flapje van 38 x 90 mm met een 'gepixelde' omtrek en aan de binnenzijde een snijlijn om een deel van het handje.’

Tijd voor ons om het bestand te bekijken. Een uniek ontwerp waarbij onze Zünd contoursnijmachine perfect van pas kwam. En het resultaat mag er zijn!

Erik, hoe kwamen jullie op het idee van deze boekenlegger? 

De boekenlegger hoort bij een boek dat we net voor de Mozilla Foundation (de non-profit tak van tech-gigant Mozilla) hebben geproduceerd. Zij organiseren al 10 jaar het techevent MozFest en wilden voor dit jubileum graag een naslagwerk uitbrengen. Het is een erg mooi ding geworden: een fancy custom ringband met maar liefst 240 pagina's interviews, info, ervaringen en meer. Als extra 'memento' hebben we besloten er een boekenlegger bij te maken. Een standaard boekenlegger valt al snel uit een ringband, dus wilden we iets verzinnen dat over de pagina's heen gestoken kan worden.

Hoe is het ontwerp tot stand gekomen?

Omdat Mozilla natuurlijk één en al internet is leek het ons leuk om het klassieke 'pointer' handje te gebruiken die je pagina aanwijst. Het handje wilden we uit laten snijden, zodat deze over de pagina’s heen geschoven kan worden. Ook leuk om te weten is dat de tekst op de boekenlegger nogal een ‘nerd-grap’ is... Als je een pagina opslaat in je browser heet dat 'bookmarken' wat natuurlijk ook Engels is voor boekenlegger. Zo'n bookmark wordt in je browser opgeslagen als [naamvandepagina].URL. Nerd-taal voor het echte leven is IRL (In Real Life), dus hebben we dat gebruikt in plaats van URL: ThisPage.IRL, oftewel letterlijk vertaald als Deze Pagina In De Echte Wereld.

Bij het uitdelen van de boeken bleek deze grap overigens geen enkele uitleg nodig te hebben. De boekenleggers waren een grote hit.

Hoe verliep de samenwerking met De Digitale Drukker?

Omdat we met een vrij kleine oplage en een korte doorlooptijd te maken hadden was het een bewuste en logische keuze om de opdracht bij De Digitale Drukker neer te leggen.

We weten wat er bij De Digitale Drukker kan en we zijn altijd te spreken over de hoge kwaliteit van zowel druk als afwerking. Ook deze keer waren we meer dan tevreden!

Met een boekenlegger geef je je boeken een perfecte (promotionele) aanvulling. Ga met creatieve ideeën zelf het boekje te buiten en neem contact met ons op voor jouw drukwerk, want geen ontwerp is ons te gek!

LEES OOK: Klantinterview LUXPA: 'Na een succesvolle brainstorm bij DDD is ons drukwerk precies zoals we willen'