Met deze tips voor stickers drukken blijf jij voortaan plakken!

Je hebt een opvallende sticker ontworpen, nu nog laten drukken. Wist je dat er diverse soorten stickermaterialen beschikbaar zijn? Wist je ook dat je keuze hebt uit stickers slitten of contoursnijden? Het is nuttig om de voor- en nadelen van de verschillende stickermaterialen en snijwijzen af te wegen. In dit artikel zetten we het overzichtelijk voor je op een rijtje. Lees mee, beslis wat de beste optie id en dan: stickers bestellen maar!

Stickermateriaal: papier versus kunststof

Wil je etiketten laten drukken? Dan moet je zeker nadenken over het materiaal dat je gebruikt. Bij De Digitale Drukker hebben we een ruime keuze uit verschillende soorten stickermateriaal: 

Papier

  • Mat: wit papier met een matte uitstraling
  • Glanzend: wit papier met een glanzende uitstraling

Voordelen: Wil je goedkoop stickers laten drukken? Papieren stickers zijn de voordeligste optie. Bovendien zijn deze vriendelijker voor het milieu dan kunststof stickers.

Kunststof (PVC)

  • Mat: wit kunststof met een matte uitstraling
  • Glanzend: wit kunststof met een glanzende uitstraling
  • Transparant: doorschijnend kunststof met een glanzende uitstraling

Voordelen: PVC stickers bestaan uit sterk materiaal en gaan niet snel kapot. Zo gaan ze erg lang mee en blijven ze lang zitten. Ze zijn zelfs redelijk bestemd tegen water. Voor buitenstickers genieten kunststof stickers zeker de voorkeur.

Stickers op stickervellen (slitten)

Hoe wil je je bedrukte stickers ontvangen? Wanneer je ze bijvoorbeeld intern gebruikt (dus niet om uit te delen), dan is een stickervel een prima optie. Dit vel bestaat uit twee lagen, waarbij de vorm van de sticker door onze Zünd machine uitgesneden wordt. Het fijne aan stickers op vel is dat je ze minder snel kwijtraakt en je niet steeds losse achterkantjes overal hebt slingeren. 

Losse stickers (contoursnijden)

Wil je stickers uitdelen? Kies dan voor uitgesneden stickers. Doordat de bedrukte etiketten een breekslit bevatten, heb je de achterkant er zo vanaf. Je opvallende stickers zijn op deze manier perfect als promotiemateriaal, bijvoorbeeld bij een open huis, festival of andere gelegenheid.Grote stickers, kleine stickers, vierkante stickers, ronde stickers of een sticker in de vorm van je logo, bij De Digitale Drukker kan het allemaal! Ontwerp je stickers en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag hier je offerte voor stickers aan!