Vandaag op het menu: tips voor een lang houdbare menukaart!

Bij een bezoekje aan een restaurant letten we vaak vooral op de inhoud van de menukaart, logisch! Maar op het moment dat de menukaart er qua uitstraling onverzorgd uitziet, dan valt je dit waarschijnlijk wel op. Mogelijk heeft het ook invloed op je mening over de kwaliteit van het restaurant. Om te zorgen voor een goede uitstraling is het daarom belangrijk om als restaurant een verzorgde menukaart te hebben. En dan bij voorkeur ook nog eentje die lang meegaat en die je niet na enkele keren aanraken in de vuilbak kunt gooien. Wij geven je smakelijke tips!

Indeling menukaart

Menukaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Denk daarom eerst na over het inrichten van je kaart. Ga je voor een dubbelzijdige kaart die je in een houder plaatst? Of kies je juist voor een liggend model met wire-O? De mogelijkheden voor je eigen menukaart maken zijn eindeloos!

Eerst nog wat tips voor het indelen van je menukaart. Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar hoe je het meeste rendement uit je kaart haalt. Hier een paar conclusies die uit die onderzoeken naar voren komen, altijd leuk om te weten!

  • Zet gerechten die je graag wil verkopen om de populairste gerechten heen. Klanten zullen dan eerder overstappen op dit andere gerecht omdat ze het associeren met het populaire, bekende gerecht.
  • Hmmmm een malse biefstuk met verse seizoensgroenten en knapperige frieten: bijvoeglijke naamwoorden zorgen ervoor dat het water je letterlijk in de mond loopt.
  • Eurootje hier, eurootje daar: een menukaart staat vaak vol met prijzen. Het blijkt een positief psychologisch effect te hebben om het euroteken voor het bedrag weg te laten.
  • Kleuren en lettertypen zijn ook belangrijk. Zorg dat het aansluit bij je huisstijl, maar ook bij je uitstraling en prijzen. Donkere kleuren met strakke letters geven een chiquere uitstraling dan felle kleuren met een krullerig lettertype.

Menukaarten drukken met perfecte uitstraling

De algemene uitstraling van de menukaart heeft ook zeker aandacht nodig. Zo moet het een stevige en handzame kaart zijn die ook nog eens schoon is en het liefst zo netjes mogelijk blijft. Bij De Digitale Drukker Eindhoven denken we graag met je mee over hoe we jouw ontwerp kunnen afleveren als een smakelijk kunstwerkje. We geven je alvast twee manieren voor de menukaart te laten drukken en afwerken.

LEES OOK: Boek inbinden met een Wire-O? Dit zijn tips en mogelijkheden!

YUPO BLUE

Laat je menukaart drukken op YUPO BLUE. Dit is een kunststof variant die ideaal schoon te houden is. Vette vingers en etensresten poets je er zo vanaf. YUPO is vrij kostbaar, maar betaalt zich terug door erg lang mee te gaan. Het is niet te scheuren en dus erg goed schoon te houden. De keerzijde van YUPO is dat deze, indien het gevouwen moet worden, een beetje open blijft staan, omdat het vrij stug materiaal is. Wil je de menukaart in een houder plaatsen of bijvoorbeeld als wire-O laten binden, dan is het materiaal ideaal. Zo niet, dan is onderstaande een goed alternatief.

Mat lamineren

Indien je voor een papieren menukaart gaat, dan mag een laminaat niet ontbreken. Dit extra laagje op je drukwerk beschermt het tegen beschadigingen. Uiteraard moet je dit drukwerk niet in de afwasbak dompelen, maar met een doekje erover om er vingerafdrukken en spetters af te vegen moet geen probleem zijn. Je menukaart mat lamineren is daarom een perfect alternatief voor een kunststoffen menukaart van YUPO BLUE.

Advies op maat

Wil je gedegen advies voor jouw menukaarten? Neem dan zeker contact met ons op. We kijken graag met je mee en adviseren je over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend advies aan voor je menukaart