Opvallen? Presenteer jouw product of dienst in een luxe waaier met busschroef!


Wat is een busschroef?
Een busschroef bestaat uit twee delen die je in elkaar kunt draaien om papier aan elkaar te bevestigen, bijvoorbeeld bij waaiers en kleurkaarten. Busschroeven staan ook bekend als boekschroeven of drukschroeven en zijn verkrijgbaar in metalen en kunststof variant.


Wil jij jouw producten of diensten op een unieke manier in de kijker zetten? Vind je een flyer, folder of brochure niet bij je passen en ben je op zoek naar een manier om aandacht te trekken? Overweeg dan een waaier! Deze kun je helemaal naar wens inrichten. We vertellen je er meer over!

Wat is een waaier?

Hoewel je met bedrukte waaiers wel kunt wapperen, is het niet zo’n Spaanse waaier die tijdens de Flamenco ingezet wordt. We hebben het over een waaier waarin je je producten of diensten kunt profileren.

Een waaier kun je op tal van manieren inrichten. Zo kies je zelf het formaat, het type busschroef en het aantal pagina’s dat je aan de waaier toevoegt.

Tip: aflopende waaier

Zelf hebben we bij De Digitale Drukker een waaier met daarin al onze papiersoorten. Dit is een aflopende papierwaaier, waardoor je de verschillende papiersoorten in één oogopslag ontdekt. Dit is erg handig om te vergelijken. Daarnaast kun je dankzij de busschroef verschillende pagina’s naast elkaar houden. De papierwaaier met een busschroef presenteren is daarom onze ideale keuze, want het verhoogt het gebruiksgemak voor onze klanten.

Bijzondere vormen

Bij het kiezen van drukwerk met busschroef kies je zelf de vorm. Niet alleen rechthoeken behoren tot de mogelijkheid, maar ook bijvoorbeeld rondhoeken, een driehoek of zelfs een uitgesneden vorm binnen de waaier.

Als je kiest voor een bijzondere vorm dan worden deze gerondhoekt of contourgesneden. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze artikelen hierover.

LEES: Contoursnijden: daar kun je alle kanten mee op!

LEES: Kom scherp uit de hoek met gerondhoekte kaarten.

Type busschroeven

Ook op het gebied van de busschroef voor je waaier zijn er verschillende opties. Hoe dikker je totale waaier wordt, hoe langer de busschroef zal zijn. Ook zijn er mogelijkheden betreft het materiaal:

  • Metalen busschroeven: luxe en meer industriële uitstraling. Als je je waaier een extra touch wil geven dan kun je voor de metalen busschroef kiezen.
  • Kunststof busschroeven: hebben minder glans en vallen daardoor minder op, dus als je de busschroef zo min mogelijk wil laten opvallen kun je voor de kunststof busschroef kiezen.

Natuurlijk kun je ook gewoon een voorkeur hebben voor metaal of kunststof, dus kies wat je het mooiste vindt. Twijfel? Stap dan gerust eens bij ons binnen, dan laten we je voorbeelden zien.

Kleur busschroeven

Bij het materiaal van de busschroef houden de mogelijkheden nog niet op. Je hebt namelijk ook nog keuze in diverse kleuren. De zilverkleurige metalen busschroef is een veelgebruikte soort, maar je kunt ook kiezen voor zwart, goudkleurig of rosé. De kunststof busschroeven zijn over het algemeen zwart of wit.

Groot bijkomend voordeel van drukwerk met busschroef

Naast dat het presenteren van jouw product of dienst door middel van drukwerk met busschroeven erg uniek en opvallend is, heeft het nog een ander bijkomend voordeel. Wil je bijvoorbeeld een pagina uit de waaier vervangen? Dan draai je simpelweg de busschroef los in plaats van dat je een compleet nieuwe waaier moet laten drukken. Handig toch?!

Heb je zelf een leuk idee van presentatiemateriaal met busschroef? Neem dan contact met ons op voor advies op maat of een vrijblijvende offerte. We gaan graag de uitdaging aan om van jouw drukwerk iets bijzonders te maken!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.