Time to celebrate: ideeën voor een bijzonder geboortekaartje

Hoera, een baby op komst! Wanneer je kleine spruit geboren is, schreeuw je dit het liefst van de daken. Wil je zeker weten dat iedereen je ‘hoort’? Maak dan de geboorte van jouw kleine wondertje bekend met een uniek geboortekaartje.

Bij De Digitale Drukker hebben we door de jaren heen heel wat mooie en originele geboortekaartjes voorbij zien komen en aan de hand daarvan geven we je graag tips en inspiratie mee.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je weet nog geen geboortedatum en mogelijk ook nog geen naam en geslacht, maar dat wil niet zeggen dat je nog geen eerste opzet van je geboortekaartje kunt maken. Integendeel, het is zelfs erg slim om alvast een of meerdere concepten uit te werken. Denk na over de stijl, de kleuren en de grootte van het kaartje.

Laat bij voorkeur een proefdruk maken. Zo zie je of jouw digitale beeld overkomt op papier zoals je wenst. Daarvoor kun je natuurlijk gewoon een fictieve naam gebruiken.

Vraag hier je proefdruk aan!
Ga voor een uniek design

De geboorte van jouw kleine is een speciale gebeurtenis en die mag ook op een bijzondere manier kenbaar gemaakt worden. Denk daarom out-of-the-box voor het ontwerp van je kaartje, want standaard is ook maar zo standaard. We geven je graag ideeën mee:

  • Je baby vereeuwigen op een babykaartje met foto… Je ziet het wellicht vaker, maar dat maakt het niet minder uniek!
  • Stap af van het vierkanten of rechthoekig ontwerp. Je kunt je geboortekaartje namelijk in zowat elke gewenste vorm contour snijden. Deze kun je zelfs in bepaalde vormen knutselen. Wat dacht je van de stoere auto hieronder?
  • Ook binnen het kaartje laat je bijvoorbeeld een symbool uitsnijden.
  • Je maakt je kaartje pas echt apart door reliëf aan te brengen. Daarvoor zijn verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld de naam of andere delen van het kaartje ‘pregen’, waardoor je beeld op het papier komt te liggen. Een tweede manier is het aanbrengen van goud- of zilverfolie. Ten derde is SPOT UV lak een optie, waarmee je een dikke glanslaag op bepaalde delen van het kaartje aanbrengt. Leg accenten waar jij dat wilt!
Maak af met een passende envelop

Van lieflijk of hip geboortekaartje tot stoere geboortekaartjes, ze verdienen allemaal een bijpassende envelop. Vaak wordt over enveloppen niet echt nagedacht en kiest men standaard voor witte exemplaren. Hoe leuk is het als je zelf kiest voor een mooi tintje? Ze zijn er in vrijwel alle kleuren en maten.

Een laatste tip: laat adresstickers drukken. Scheelt je heel wat schrijfwerk!

Geboortekaartjes drukken: tijd om aan de slag te gaan!

Zo, je hebt nu een aantal handvaten om tot een origineel geboortekaartje te komen. Maar goed, een geboortekaartje bestellen is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daar komt De Digitale Drukker je te hulp! In onze drukkerij in Eindhoven werken wij hard om voor jou snel de mooiste kaartjes te maken. Graag denken we met je mee, van papierkeuze tot design en zelfs enveloppen.

Contour snijden, reliëf aanbrengen met bijvoorbeeld goudfolie of SPOT UV lak, enveloppen leveren, adresstickers drukken… We kunnen het allemaal. Neem dus gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat en ga alvast voor een proefdruk. Of kom gewoon eens langs om een aantal voorbeelden te bekijken. We denken graag met je mee.

Maak een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan.