In 3 stappen snel naar opvallende, zelfontworpen kerstkaarten!

Eerder gaven we je al als tip om op tijd te beginnen met het regelen met je zakelijke kerstkaarten. Ben je er nu nog niet helemaal uit hoe het ontwerp van je kerstkaart eruit moet zien? Het einde van december is in zicht, dus tijd om er snel mee te beginnen Gelukkig wordt het met dit 3-delig stappenplan een fluitje van een cent, dus lees snel mee en begin!

1. De voorbereiding 

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor het ontwerpen en versturen van kerstkaarten. Wat bedoelen we precies met de voorbereiding? Hierbij een opsomming:

  • Stel een budget op
  • Maak een lijst met contacten en noteer het aantal kerstkaarten
  • Denk na over de uitstraling van je kerstkaart: wil je speciale afwerkingen, zoals metallic, foliedruk, preeg, contoursnijden of spot-UV? Het is goed om dit vooraf te weten, zodat je meteen je ontwerp correct kan aanleveren. Je vermijdt hier tevens mee dat je achteraf het hele ontwerp van je kaart moet aanpassen.
  • Heb je je idee en specificaties concreet? Neem alvast contact met ons op om je ideeën door te spreken. Overleg de leverdatum en de manier van afwerking en eventueel het budget, zodat wij je kunnen informeren over de haalbaarheid (uiterlijke aanleverdatum) en prijs (vrijblijvende offerte). Zo weet je waar je aan toe bent.
Vraag informatie en/of een vrijblijvende offerte aan

2. Het maken van het ontwerp 

Een opvallende kerstkaart valt of staat met het ontwerp. Zorg er altijd voor dat je huisstijl goed naar voren komt. Heb je budget? Dan is het ook zeker aan te raden om voor een bijzondere afwerking te gaan om op te vallen. Wij denken aan het volgende:

  • Een 3D-ontwerp, eventueel als verpakking met een kleinigheidje erin
  • Foliedrukken, dit is prachtig en zal zeker opvallen
  • Metallic drukken, voor een shiny effect
  • Spot-UV, waarmee je accenten legt op bepaalde delen zoals je logo
  • Contoursnijden, waarbij je bijvoorbeeld voor een dubbelgevouwen kaartje kiest en op de eerste pagina een vorm laat uitsnijden

Daarnaast moet je ontwerp technisch in orde zijn. Zorg altijd voor 3mm afloop aan iedere zijde. Bij speciale afwerkingen zoals hierboven genoemd moet je vaak delen in een steunkleur aanleveren. Neem bij twijfel contact met ons op voor de specificaties van het opmaken van jouw drukklare bestand.

LEES OOK: Shirley van Shirley's Gedichtenkamer ontwierp haar eigen kerstkaarten, lees hier haar verhaal.

3. Drukken maar!

Nu je ontwerp klaar is stuur je het drukgerede bestand door en refereer je naar de eerder ontvangen offerte (indien je dit nog niet gedaan had, dan vraag je hier je vrijblijvende offerte op). Over het algemeen zijn jouw kaartjes binnen een tot enkele werkdagen gereed. Zo, versturen maar!

TIP: vergeet de enveloppen niet. Bij ons heb je keuze uit tal van maten en kleuren, zo ook metallic varianten.

LEES OOK: Pak uit met een opvallende envelop voor je kaarten